Jáhlová polévka

Podkarpatská Rus byla vždy mnohonárodnostní oblast a to ovlivnilo i tamní kuchyni. Nabídnou vám tam pokrmy ukrajinské, ruské, maďarské, rumunské a všechny mají jedno společné - jsou velmi chutné a jednoduché na přípravu. Tentokrát pro nás recepty vybrala autorka kuchařky Prostřeno na Podkarpatské Rusi Dagmar Březinová. Ta zná tuhle kuchyni od dětství, protože její maminka se právě tam narodila a recepty se předávají z generace na generaci.

Suroviny:

20 dkg jáhel
1 žloutek
lžička kmínu
sůl podle chuti
1 menší cibule

Postup:

1. Properte a spařte jáhly, dejte do hrnce s malým množstvím vody.

2. Osolte, ochuťte kmínem a vařte doměkka. Vodu postupně dolévejte na požadované množství.

3. Nakonec přilijte smetanu a odstavte.

4. Zjemněte žloutkem a přidejte najemno nakrájenou cibulku.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.