Kukuřičná kaše kuleša

Dnes si vyzkoušejte kukuřičnou kaši z podkarpatské kuchyně. Výhodou je její jednoduchá příprava a lehká stravitelnost. Recept připravila Dagmar Březinová, autorka kuchařky Prostřeno na Podkarpatské Rusi.

Suroviny:

1/2 l mléka
lžička soli
lžička másla
hrst kukuřičné mouky

Postup:

1. Do vařícího mléka přidejte lžičku soli a másla a pomalu přisypávejte za stálého míchání kukuřičnou mouku, dokud nevznikne hustší kaše.

2. Na talíři kaši polijte horkým máslem a hustě posypte bryndzou. Zapíjejte kyselým mlékem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.