Tiramisu

Tiramisu je tradiční italský dezert. Můžete na něj použít hotové piškoty, nebo si jednoduše upéct vlastní, po upečení přibližně centimetr a půl vysoký piškot. Připravit ho můžete do misky, nebo formou dortu. Postup je v obou případech podobný. Recept je z kuchyně Tomáše Chalupského z pražské Pizzerie Veranda.

Suroviny:

Na piškot:

80 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
2 vejce
½ prášku do pečiva

Na krém:

150 g mascarpone
50 g moučkového cukru

Dále:

2 espressa
4 cl Amaretta
čokoláda na vaření

Postup:

1. Piškoty nebo piškot namočte v espresu s Amarettem a klaďte do misky nebo dortové formy.

2. Na ně navrstvěte asi centimetr a půl vysokou vrstvu vyšlehaného mascarpone s cukrem. V případě dortu připravte střídavě tři vrstvy piškotu a dvě mascarpone. Do misky dávkujte podle libosti.

3. Nakonec potřete vrstvou mascarpone a navrch nastrouhejte čokoládu.