Tiramisu
Tiramisu je tradiční italský dezert. Můžete na něj použít hotové piškoty, nebo si jednoduše upéct vlastní, po upečení přibližně centimetr a půl vysoký piškot. Připravit ho můžete do misky, nebo formou dortu. Postup je v obou případech podobný. Recept je z kuchyně Tomáše Chalupského z pražské Pizzerie Veranda.
Suroviny:
Na piškot:
80 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
2 vejce
½ prášku do pečiva
Na krém:
150 g mascarpone
50 g moučkového cukru
Dále:
2 espressa
4 cl Amaretta
čokoláda na vaření
Postup:
1. Piškoty nebo piškot namočte v espresu s Amarettem a klaďte do misky nebo dortové formy.
2. Na ně navrstvěte asi centimetr a půl vysokou vrstvu vyšlehaného mascarpone s cukrem. V případě dortu připravte střídavě tři vrstvy piškotu a dvě mascarpone. Do misky dávkujte podle libosti.
3. Nakonec potřete vrstvou mascarpone a navrch nastrouhejte čokoládu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka