Hruškový koláč s nivou

Fotografka Hana Major Sládková a její maminka Jana Sládková sbírají a vymýšlejí recepty. Také dnes vás přesvědčí, že tradiční suroviny můžete použít i trochu jinak. Vyzkoušejte jednoduchý hruškový koláč s nivou z Tradiční venkovské kuchařky.

Suroviny:

1 listové těsto
3 - 4 zelené hrušky
150 g sýra niva

Postup:

1. Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.

2. Z listového těsta vyválejte plát na velikost plechu a položte na pečicí papír.

3. Poklaďte nakrájenými hruškami a posypte nastrouhanou Nivou. Pečte dozlatova asi 20 minut.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.