Hříbkový krém
Poslední recept tohoto týdne je inspirovaný Valašskem a voní podzimem a houbami. Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík prozradil recept na hříbkový krém.
Suroviny:
100 g hřibů
cibule
mrkev
celer
petržel
máslo
sůl, pepř
500ml vývaru
250ml smetany
brambory
2 lžíce hladké mouky
Postup:
1. Na másle orestujte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujte dozlatova.
2. Přidejte mouku a zalijte vývarem nebo vodou.
3. Povařte, přidejte překrojené hřiby, brambory a smetanu a po uvaření dochuťte solí a pepřem
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka