Nudlové omelety podle receptu z první republiky

Parmazán byl za první republiky úplně běžná ingredience. Používal se jak v noblesní, tak v prosté kuchyni. Štěpánka Duchková, která tento týden vaří podle receptů z první republiky, má pro vás tip na zajímavé využití zbylých těstovin právě v kombinaci s parmazánem. Vyzkoušejte sami.

Suroviny:

uvařené těstoviny
5 vajec
sůl
pažitka
přepuštěné máslo na smažení a vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
parmazán

Postup:

1. Těstoviny (nejlépe domácí) v míse smíchejte s vajíčky, osolte a přidejte najemno nasekanou pažitku.

2. Na rozpálenou pánev vložte vždy kousek másla a vzápětí menší množství nudlové hmoty, kterou osmažte jako omeletu. Pokračujte, dokud nezpracujete všechny těstoviny.

3. Opečené omelety stočte, srovnejte do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou a nechte chvíli zapéct v troubě.

4. Omeletky vyklopte na mísu, posypte strouhaným parmazánem a podávejte k nim okurkový nebo hlávkový salát.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.