Jahodový koktejl s mátou

Léto je v plném proudu a na zahradách zrají nejrůznější plody. Když se rozhodnete sklidit jahody a otrhat mátu, určitě vyzkoušejte koktejl podle receptu odbornice na raw stravu Wlasty Hlinkové. Osvěží a zasytí zároveň!

Suroviny:

2 šálky jahod
šálek mandlí
8 datlí
litr vody
snítka máty

Postup:

1. Mandle namočte alespoň na 6 hodin do studené vody, propláchněte a sloupněte hnědou slupku.

2. Datle vypeckujte. Jahody opláchněte a pokud jsou bio, použijte je i se stopkami.

3. Mandle rozmixujte s vodou. Přeceďte přes pláténko a zbylou drť příliš neždímejte, bude se vám hodit do jiného receptu, proto ji uložte v uzavřené nádobce do chladu.

4. Přecezenou tekutinu vraťte do mixéru a rozmixujte s jahodami, datlemi a mátou.

5. Na závěr mixování můžete přidat několik kostek ledu.