Čokoládové kuličky s mátou a třešněmi

Vyzkoušejte recept na rychlý šťavnatý letní dezert s úžasnou chutí čokolády, čerstvých třešní a máty. Připravila ho pro nás odbornice na raw stravu Wlasta Hlinková.

Suroviny:

2 šálky třešní
kytička čerstvé máty
šálek vypeckovaných datlí
půl šálku nepraženého kakaového prášku
šálek rozemletých mandlí
šálek strouhaného kokosu

Postup:

1. Třešně vypeckujte a rozmixujte s mátou a datlemi.

2. Do vzniklé hmoty vmíchejte namleté mandle, kakaový prášek a strouhaný kokos. Hmotu dejte ztuhnout do chladničky – trvá to zhruba 20 minut.

3. Tvarujte kuličky. Polovinu kuliček obalte v kokosu.

4. Dejte alespoň na půl hodiny do chladničky. Pak můžete servírovat.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.