Čokoládové kuličky s mátou a třešněmi
Vyzkoušejte recept na rychlý šťavnatý letní dezert s úžasnou chutí čokolády, čerstvých třešní a máty. Připravila ho pro nás odbornice na raw stravu Wlasta Hlinková.
Suroviny:
2 šálky třešní
kytička čerstvé máty
šálek vypeckovaných datlí
půl šálku nepraženého kakaového prášku
šálek rozemletých mandlí
šálek strouhaného kokosu
Postup:
1. Třešně vypeckujte a rozmixujte s mátou a datlemi.
2. Do vzniklé hmoty vmíchejte namleté mandle, kakaový prášek a strouhaný kokos. Hmotu dejte ztuhnout do chladničky – trvá to zhruba 20 minut.
3. Tvarujte kuličky. Polovinu kuliček obalte v kokosu.
4. Dejte alespoň na půl hodiny do chladničky. Pak můžete servírovat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.