Omeleta se šampaňským
Recept šéfkuchaře restaurace Vinograf Milana Hořejše.
Suroviny na jednu omeletu:
3 vejce
30 g másla
sůl
pepř
půl sklenky šampaňského nebo dobrého šumivého vína
nastrouhaný tvrdý kravský sýr, nejlépe comté
Postup:
1. Vejce důkladně rozšlehejte a přidejte do nich polovinu másla a sýr. Rozpalte pánev s druhou polovinou másla.
2. Důležitá věc je, posolit a opepřit směs až těsně před vylitím na pánev, jinak by omeleta zřídla. Ve chvíli, kdy ji osolíte a pepříte, přidejte i šampaňské. Kombinace másla a vína udělá omeletu nadýchanou a vláčnou.
3. Máslo na pánvi udělá na omeletě krásnou voňavou hnědou kůrčičku. Ihned po upečení podávejte.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka