Omeleta se šampaňským

Recept šéfkuchaře restaurace Vinograf Milana Hořejše.

Suroviny na jednu omeletu:

3 vejce
30 g másla
sůl
pepř
půl sklenky šampaňského nebo dobrého šumivého vína
nastrouhaný tvrdý kravský sýr, nejlépe comté

Postup:

1. Vejce důkladně rozšlehejte a přidejte do nich polovinu másla a sýr. Rozpalte pánev s druhou polovinou másla.

2. Důležitá věc je, posolit a opepřit směs až těsně před vylitím na pánev, jinak by omeleta zřídla. Ve chvíli, kdy ji osolíte a pepříte, přidejte i šampaňské. Kombinace másla a vína udělá omeletu nadýchanou a vláčnou.

3. Máslo na pánvi udělá na omeletě krásnou voňavou hnědou kůrčičku. Ihned po upečení podávejte.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.