Omeleta se šampaňským

Recept šéfkuchaře restaurace Vinograf Milana Hořejše.

Suroviny na jednu omeletu:

3 vejce
30 g másla
sůl
pepř
půl sklenky šampaňského nebo dobrého šumivého vína
nastrouhaný tvrdý kravský sýr, nejlépe comté

Postup:

1. Vejce důkladně rozšlehejte a přidejte do nich polovinu másla a sýr. Rozpalte pánev s druhou polovinou másla.

2. Důležitá věc je, posolit a opepřit směs až těsně před vylitím na pánev, jinak by omeleta zřídla. Ve chvíli, kdy ji osolíte a pepříte, přidejte i šampaňské. Kombinace másla a vína udělá omeletu nadýchanou a vláčnou.

3. Máslo na pánvi udělá na omeletě krásnou voňavou hnědou kůrčičku. Ihned po upečení podávejte.