Svěží mátový dezert
Máta patří k oblíbeným a často používaným bylinkám u nás. Není náročná na pěstování a má vynikající mentolovou chuť a vůni. Zkuste si připravit svěží mátový dezert podle receptu Wlasty Hlinkové, odbornice na raw stravu.
Suroviny:
4 velká bio jablka
jeden bio citron
hrst lístků čerstvé divoké máty
6 lžic panenského kokosového oleje
15 vypeckovaných datlí
lžíce strouhaného kokosu
Postup:
1. V čisté lokalitě nasbírejte mátu.
2. Datle umelte v mlýnku na maso, nebo posekejte na drobné kousky, smíchejte s kokosem a vypracujte těsto na korpus. Těsto namačkejte na dno formičky.
3. Ve vodní lázni rozpusťte kokosový olej.
4. Jablka nakrájejte a i s jádřinci vložte do mixéru. Přidejte opláchnutou mátu, citronovou šťávu, rozpuštěný kokosový olej a umixujte dohladka.
5. Směs nalijte na korpus a dejte do ledničky ztuhnout – nejlépe přes noc. Než budete servírovat, opatrně vyjměte dezert z formy.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.