Fialkovo-mandlový pudink

Stačí utrhnout pár fialek, smíchat je s mandlemi a fialkovo-mandlový pudink je na světě. Připravte si ho podle receptu od přední české odbornice na raw stravu Wlasty Hlinkové.

Suroviny:

10 kvítků fialek
šálek mandlí
polévková lžíce chia semínek
půl šálku rozinek
špetka vanilky

Postup:

1. V čisté lokalitě nasbírejte fialkové květy.

2. Fialky namočte přes noc i s rozinkami do šálku vody. Mandle také namočte přes noc do studené vody, ráno propláchněte, sloupněte hnědou slupku a znovu propláchněte.

3. Mandle vložte do mixéru. Přidejte rozinky a fialky i s vodou, ve které se namáčely. Přidejte chia semínka, vanilku a rozmixujte.

4. Nalijte do misek a dejte do chladu na zhruba půl dne ztuhnout.

Poznámka:

Chia semínka jsou velmi výživná a obsahují rozpustnou vlákninu, která pudink zahustí.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.