Pomazánka z česnáčku
Jak udělat pomazánku z česnáčku, nám poradila odbornice na raw stravu Wlasta Hlinková. Zkuste si ji připravit podle jejího receptu.
Suroviny:
šálek semínek zlatého lnu
půl šálku slunečnicových semínek
velká kytice česnáčku
panenský olivový olej
ume ocet
Postup:
1. Lněná a slunečnicová semínka namočte přes noc každá zvlášť do studené vody.
2. V čisté lokalitě nasbírejte česnáček.
3. Semínka řádně propláchněte na sítku a vložte do mixéru. Přidejte 4 lžíce olivového oleje, lžíci ume octa a umixujte dohladka.
4. Česnáček opláchněte, nasekejte nadrobno a vmíchejte do pomazánky.
5. Mažte na plátky cukety, celeru nebo podávejte na listech salátu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka