Filírované kachní prso na teplém salátku z červené čočky

Experimenty s klasickými českými recepty jsou stále více v kurzu. Naše babičky vařily skvěle, dokázaly zpracovat vše, co jim dům dal. A právě z toho vychází šéfkuchař Rostislav Vraný z restaurace Vidličky a nože. Zároveň dobře ví, že i to nejobyčejnější jídlo je potřeba servírovat tak, aby lahodilo oku. Nechte se inspirovat jeho recepty.

Suroviny na 4 porce:

4 kachní prsa
400 g červené čočky
200 g papriky
100 g červené cibule
150 g cukety
lilek
olivový olej
sůl a pepř
limetka
čerstvý tymián a rozmarýn

Postup:

1. U kachního prsa nakrojíme kůži do vzoru kostiček, nasolíme z obou stran a zprudka opečeme na pánvi nejdříve kůží dolů.

2. Poté kachní prsa vložíme do pekáčku a dáme do trouby na cca 15 minut při 180°C.

3. Na olivovém oleji orestujeme zeleninu nakrájenou na proužky, přidáme bylinky a namočenou červenou čočku, asi tak 2 minuty restujeme, přidáme sůl, pepř a na osvěžení chuti limetovou šťávu.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.