Šťavnatá vepřová krkovice s dušeným špenátem a vařenými bramborami

Špenát je populární listová zelenina, která se používá téměř ve všech světových kuchyních. Ale ne každý ho má rád. Zkuste mu dát druhou šanci. Štěpánka Duchková a šéfkuchař Knorr Robert Bezděk pro vás mají recept, ve kterém se kombinuje špenát se šťavnatou krkovicí.

Ingredience:

300 g vepřové krkovice
1 kalíšek šťávy na tmavá masa
220 g špenátu
cibule
česnek
sůl
olej
4 středně velké brambory
pažitka na brambory

Postup:

1. Na rozehřáté pánvi orestujte na kostičky nakrájený česnek a cibuli, přidejte špenát, ochuťte solí a pepřem a krátce orestujte a odstavte.

2. Na pánvi zprudka opečte plátky masa. Maso vyjměte a do zbylého výpeku přilijte 250 ml vody.

3. Do horké nikoli vroucí vody přidejte postupně obsah kalíšku šťávy na tmavá masa a pomocí metličky vše rozmíchejte. Nechte 2 minuty povařit.

4. Vložte plátky krkovice a nechte maso odpočinout a natáhnout chuť masové šťávy. Můžete servírovat s vařeným, případně opékaným bramborem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.