Pečené kuřecí paličky na medu podle receptu Roberta Bezděka
Šéfkuchař Knorr Robert Bezděk se kuchařině věnuje už 20 let. Vařil turistům ve Špindlerově Mlýně, pracoval v řetězci Kolkovna, prošel i italskou restaurací. Vaření je pro něho nejen povoláním, ale i koníčkem. Cestuje, aby poznával nové kuchyně. Tak absolvoval například kurz tradiční brazilské kuchyně přímo v Brazílii. Při vaření používá rád bujóny, stejně jako v následujícím jednoduchém receptu.
Ingredience na 6 porcí :
18 ks kuřecích paliček (dolních stehen)
100 g másla
4 lžíce medu
2 lžíce octa balsamico
1/2 lžíce tabasca
sůl
2 vaničky šťávy na světlá masa
0,5 kg rýže
3 lžíce oleje
Postup:
1. Nejprve si připravte marinádu. V míse rozmíchejte rozpuštěný kvalitní tuk s medem, octem balsamico a tabascem.
2. Omyté kuřecí paličky nasolte a potřete marinádou. Nechte odležet.
3. Ve vyhřáté troubě na 170°C pečte 30 minut.
4. Do výpeku, který maso pustí, přilijte 0,5 l vody a přimíchejte 2 vaničky šťávy na světlá masa. Nechte povařit 3 minuty.
5. Servírujte s dušenou rýží.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.