Dýňová polévka s vlašskými ořechy podle receptu Roberta Bezděka
Šéfkuchař Knorr Robert Bezděk se kuchařině věnuje už 20 let. Vařil turistům ve Špindlerově Mlýně, pracoval v řetězci Kolkovna, prošel i italskou restaurací. Vaření je pro něho nejen povoláním, ale i koníčkem. Cestuje, aby poznával nové kuchyně. Tak absolvoval například kurz tradiční brazilské kuchyně přímo v Brazílii. Jeho polévku kombinující kari koření a dýni si pro jeji orientální chuť zamilujete jistě i vy.
Ingredience:
1 muškátová dýně
3 lžíce olivového oleje
1,5 litru zeleninového vývaru
1 menší cibulka
1 posekaný stroužek česneku
1 lžička kari
sůl a čerstvě mletý pepř
hrst vlašských ořechů
Postup:
1. Dýni oloupejte, vydlabejte z ní semínka a nakrájejte ji na kostky. Cibulku nakrájejte najemno.
2. Dejte rozehřát hrnec, přidejte olivový olej, nakrájenou cibulku a opékejte, až zesklovatí. Pak přidejte posekaný česnek a chviličku opékejte, až se česnek rozvoní. Přidejte nakrájenou dýni a opékejte další 2-3 minuty.
3. Přisypejte kari koření a zalijte do 2/3 vývarem. Duste, až bude dýně měkká. Pak polévku rozmixujte a nařeďte podle potřeby zbytkem vývaru.
4. Vraťte zpátky na oheň a prohřejte. Dochuťte podle potřeby solí a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s hrstí vlašských ořechů a čerstvým pečivem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka