Kokosový kefír podle receptu Filipa Říhy

Probiotický nápoj, který Vám dokonale zpříjemní trávení. Vyhnete se všem alergenům a posílíte tělo pomocí zdravých kokosových tuků, minerálů a antioxidantů. Recepty pro vás tentokrát připravil Filip Říha, spoluzakladatel a spolumajitel společnosti FreshBedýnky.

Ingredience:

kokosové maso a voda ze 2 mladých kokosů
probiotika (2 kapsle nebo 1 g prášku)

Postup:

1. Rozmixujte a nechte 3-12 hodin v teple (ideálně při 35 stupních, v troubě, sušičce či na topení).

2. Ochutnávejte, až vám bude vyhovovat kyselost. Pak vypijte.

3. Uskladněte v lednici po 8 dní.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.