Nudlové omelety podle receptu z první republiky
Parmazán byl za první republiky úplně běžná ingredience. Používal se jak v noblesní, tak v prosté kuchyni. Štěpánka Duchková, která tento týden vaří podle receptů z první republiky, má pro vás tip na zajímavé využití zbylých těstovin právě v kombinaci s parmazánem. Vyzkoušejte sami.
Suroviny:
uvařené těstoviny
5 vajec
sůl
pažitka
přepuštěné máslo na smažení a vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
parmazán
Postup:
1. Těstoviny (nejlépe domácí) v míse smíchejte s vajíčky, osolte a přidejte najemno nasekanou pažitku.
2. Na rozpálenou pánev vložte vždy kousek másla a vzápětí menší množství nudlové hmoty, kterou osmažte jako omeletu. Pokračujte, dokud nezpracujete všechny těstoviny.
3. Opečené omelety stočte, srovnejte do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou a nechte chvíli zapéct v troubě.
4. Omeletky vyklopte na mísu, posypte strouhaným parmazánem a podávejte k nim okurkový nebo hlávkový salát.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.