Okurková limonáda podle receptu Naší kavárny
Recepty Naší kavárny, která sídlí přímo v centru Thomayerovy nemocnice, jsou jednoduché a svěží.
Přímo v kavárně vás obslouží zaměstnanci z řad rodičů a dalších příbuzných těžce nemocných a dlouhodobě hospitalizovaných pacientů. Jsou to lidé, kteří se rozhodli intenzivně pečovat o své hospitalizované dítě, a to i za cenu ztráty zaměstnání. Právě v Naší kavárně dostali příležitost, jak nezůstat úplně bez prostředků.
Recepty pro nás připravili manažer Naší kavárny Oldřich Široký a ředitelka spolu Lékořice Miroslava Flemrová.
Okurková limonáda
Ingredience:
1,5 l perlivé vody
1 salátová okurka
2 polévkové lžíce třtinového cukru
2 citróny
Postup:
1. Salátovou okurku oloupejte, nakrájejte na větší kousky, vložte do mixéru a rozmixujte do konzistence pyré.
2. Přidejte přibližně 0,5 litru perlivé vody a nechte odpočinout 10 minut v chladničce.
3. Vylouhovanou okurkovou směs přelijte přes sítko do džbánu, vymačkejte šťávu z citrónů a oslaďte dle chuti třtinovým cukrem.
4. Přidejte kostky ledu, kterými rozhodně nešetřete, a připravený nápoj nechte vychladnout v chladničce.
5. Při servírování je vhodné doplnit led (pokud roztál) a ozdobit okurkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka