Panzanella

Zbylo vám pečivo? Pak ho rozhodně nevyhazujte a raději si připravte rychlý italský salát podle receptu zakladatele sítě prodejen Sklizeno Davida Kukly.

Suroviny:

rajčata
staré pečivo pokrájené na kousky
1 malý stroužek česneku
60 ml olivového oleje
lžíce vinného octa
1 šalotka
čerstvě mletý pepř
několik listů bazalky
podle chutí případně salátovou okurku nebo kousek žluté papriky

Postup:

1. Pečivo pokrájejte na velikost sousta, pokud je uvnitř měkké, dejte ho na chvíli opéct pod gril.

2. Česnek utřete.

3. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

4. Odměřte si olej i ocet.

5. Polovinu listů bazalky nakrájejte nadrobno.

6. Všechny tyto ingredienci dejte do malé uzavíratelné sklenice, přistrouhejte trochu pepře, uzavřete a dobře protřepejte, až se všechny ingredience spojí a vznikne emulze.

7. Kousky pečiva vložte do servírovací mísy. Rajčata pokrájejte na kousky a naskládejte na pečivo, posypejte nahrubo pokrájenými zbylými listy bazalky. Přelijte zálivkou a promíchejte, nechte pečivo, aby trochu nasáklo zálivku, a servírujte.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.