Pečená Texas žebra
Experimenty s klasickými českými recepty jsou stále více v kurzu. Naše babičky vařily skvěle, dokázaly zpracovat vše, co jim dům dal. A právě z toho vychází šéfkuchař restaurace Vidličky a nože Rostislav Vraný. Zároveň dobře ví, že i to nejobyčejnější jídlo je potřeba servírovat tak, aby lahodilo oku. Nechte se inspirovat jeho recepty.
Suroviny na 4 porce:
2 kg vepřových žeber
2 cibule
2 chilli papričky
200 g rajčatového protlaku
100 ml vinného červeného octa
sůl
200 g cukru
Postup:
1. V kastrůlku připravte karamel z cukru, přidejte nasekanou cibuli, chilli papričku, zastříkněte vinným octem a zarestujte protlak.
2. Nasolená žebra potřete marinádou a nejlépe jeden den nechte marinovat, poté vložte do pekáčku a pečte v troubě při 160°C dle velikosti asi 1,5 hodiny.
3. Podávejte s pečivem a zelným salátem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.