Pečené kuřecí paličky na medu podle receptu Roberta Bezděka

Šéfkuchař Knorr Robert Bezděk se kuchařině věnuje už 20 let. Vařil turistům ve Špindlerově Mlýně, pracoval v řetězci Kolkovna, prošel i italskou restaurací. Vaření je pro něho nejen povoláním, ale i koníčkem. Cestuje, aby poznával nové kuchyně. Tak absolvoval například kurz tradiční brazilské kuchyně přímo v Brazílii. Při vaření používá rád bujóny, stejně jako v následujícím jednoduchém receptu.

Ingredience na 6 porcí :

18 ks kuřecích paliček (dolních stehen)
100 g másla
4 lžíce medu
2 lžíce octa balsamico
1/2 lžíce tabasca
sůl
2 vaničky šťávy na světlá masa
0,5 kg rýže
3 lžíce oleje

Postup:

1. Nejprve si připravte marinádu. V míse rozmíchejte rozpuštěný kvalitní tuk s medem, octem balsamico a tabascem.

2. Omyté kuřecí paličky nasolte a potřete marinádou. Nechte odležet.

3. Ve vyhřáté troubě na 170°C pečte 30 minut.

4. Do výpeku, který maso pustí, přilijte 0,5 l vody a přimíchejte 2 vaničky šťávy na světlá masa. Nechte povařit 3 minuty.

5. Servírujte s dušenou rýží.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.