Pečené kuřecí paličky na medu podle receptu Roberta Bezděka
Šéfkuchař Knorr Robert Bezděk se kuchařině věnuje už 20 let. Vařil turistům ve Špindlerově Mlýně, pracoval v řetězci Kolkovna, prošel i italskou restaurací. Vaření je pro něho nejen povoláním, ale i koníčkem. Cestuje, aby poznával nové kuchyně. Tak absolvoval například kurz tradiční brazilské kuchyně přímo v Brazílii. Při vaření používá rád bujóny, stejně jako v následujícím jednoduchém receptu.
Ingredience na 6 porcí :
18 ks kuřecích paliček (dolních stehen)
100 g másla
4 lžíce medu
2 lžíce octa balsamico
1/2 lžíce tabasca
sůl
2 vaničky šťávy na světlá masa
0,5 kg rýže
3 lžíce oleje
Postup:
1. Nejprve si připravte marinádu. V míse rozmíchejte rozpuštěný kvalitní tuk s medem, octem balsamico a tabascem.
2. Omyté kuřecí paličky nasolte a potřete marinádou. Nechte odležet.
3. Ve vyhřáté troubě na 170°C pečte 30 minut.
4. Do výpeku, který maso pustí, přilijte 0,5 l vody a přimíchejte 2 vaničky šťávy na světlá masa. Nechte povařit 3 minuty.
5. Servírujte s dušenou rýží.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.