Pečený bůček s jablečnou omáčkou

Také dnes pro vás máme recept z Tradiční venkovské kuchařky. Jde o jídlo pro labužníky, které vás možná překvapí netradiční kombinací surovin. Hana Major Sládková vás přesvědčí, že i bůček můžete doplnit jablečnou omáčkou.

Suroviny:

600 g vepřového bůčku
sůl, kmín
majoránka, čerstvý tymián

Jablečná omáčka:

2 jablka
25 g másla
2 velké lžíce krupicového cukru

Postup:

1. Tučnou stranu bůčku s kůží nařízněte ostrým nožem do mřížky.

2. Maso ze všech stran osolte a okořeňte, položte na pekáček a mírně podlijte vodou. Pečte přikryté v mírně vyhřáté troubě do změknutí.

3. Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kousky, vložte do kastrůlku a zalijte asi 2 lžícemi vody.

4. Duste asi 3 - 4 minuty, až se jablka rozvaří. Přidejte máslo a oslaďte podle chuti. Můžete rozmixovat tyčovým mixérem do hladka.

5. Podávejte s brambory nebo s chlebem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.