Pečený mořský ďas s fíky a houbami
Vařit jako v Itálii není těžké, přesvědčte se sami. Kateřina Reimitzová, šéfredaktorka české mutace gastronomického časopisu La Cucina Italiana dnes vybrala recept na mořského ďasa.
Suroviny:
900 g filetu z mořského ďasa
150 ml zeleninového vývaru
100 g červené cibule
100 g bílého hroznového vína
40 g hlívy
40 g ořechů
40 g čerstvých hřibů
40 g šalotky
4 fíky
suché bílé víno
česnek, sůl
Postup:
1. Cibuli nakrájejte na velmi tenká kolečka, hlívu a hřiby na tenké plátky, šalotku a fíky na kousky. Kuličky vína nakrájejte na poloviny.
2. Filet mořského ďasa dejte do ohnivzdorné nádoby, přidejte cibuli, hroznové víno, houby, fíky, ořechy a 1 rozmáčknutý neoloupaný stroužek česneku, osolte.
3. Přidejte sklenku vína a vývar.
4. Pečte 40 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 200 °C. Po upečení ihned podávejte.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka