Pivní recepty: Kapr v pivu
K našemu národu neodmyslitelně patří pivo nejvyšší kvality. Pivo ale není jen výborný nápoj, ale také skvělá surovina na vaření. První zmínky o vaření s pivem můžeme najít v kuchařských knihách už od 15. století. Zprvu se přidávalo jen pod maso, a to hlavně pod zvěřinu, ryby a drůbež. Časem se ale vaření s ním rozmohlo natolik, že se začalo využívat i pro další pokrmy, jako je třeba proslulá pivní polévka.
Další zajímavé recepty z piva pro vás připravila Martina Ferencová z Českého svazu pivovarů a sladoven.
Kapr v pivu
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
4 porce kapra
sůl
1 světlé pšeničné pivo
cibule
hřebíček
bobkový list
pepř
máslo
30 g hladké mouky
Postup:
1. Očištěné porce kapra osolte, vložte do hrnce a zalijte pivem.
2. Přidejte oloupanou celou cibuli, koření a máslo utřené s moukou.
3. Vařte na mírném ohni asi 15 minut.
4. Uvařenou rybu opatrně vyjměte děravou naběračkou, urovnejte na mísu, na kterou proceďte i omáčku. Posypte pažitkou nebo tymiánem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka