Polévka z bršlice a česnáčku
Připravit si nevařenou polévku z bylin není žádný problém. Zkuste to podle receptu Wlasty Hlinkové, odbornice na raw stravu. Stačí se projít po louce a najít bršlici a česnáček.
Suroviny:
zralé avokádo
2 dvouhrsti bršlice
velká kytice česnáčku
lžíce slunečnicových semínek
jedna bio mrkev
jeden bio citron
bio panenský olivový olej
sůl
chilli
Postup:
1. Slunečnici večer namočte do studené vody, ráno slijte a propláchněte na sítku. Buď můžete několikrát denně proplachovat, dokud nezačne klíčit, nebo hned použít.
2. V čisté lokalitě nasbírejte bršlici a česnáček, opláchněte a vložte do mixéru.
3. Přidejte dužinu z avokáda, šťávu z jednoho citronu, lžíci olivového oleje, šálek vody a umixujte dohladka.
4. Podle chuti přisolte. Pokud máme rádi ostřejší chuť, přidejte trošku chilli.
5. Před podáváním můžete přihřát na teplotu do 42°C. Ozdobte nastrouhanou mrkví a slunečnicovými semínky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka