Pomazánka z česnáčku

Jak udělat pomazánku z česnáčku, nám poradila odbornice na raw stravu Wlasta Hlinková. Zkuste si ji připravit podle jejího receptu.

Suroviny:

šálek semínek zlatého lnu
půl šálku slunečnicových semínek
velká kytice česnáčku
panenský olivový olej
ume ocet

Postup:

1. Lněná a slunečnicová semínka namočte přes noc každá zvlášť do studené vody.

2. V čisté lokalitě nasbírejte česnáček.

3. Semínka řádně propláchněte na sítku a vložte do mixéru. Přidejte 4 lžíce olivového oleje, lžíci ume octa a umixujte dohladka.

4. Česnáček opláchněte, nasekejte nadrobno a vmíchejte do pomazánky.

5. Mažte na plátky cukety, celeru nebo podávejte na listech salátu.

Česnáček lékařský (Alliaria petiolata)