Pórkový krém podle receptu Naší kavárny
Recepty Naší kavárny, která sídlí přímo v centru Thomayerovy nemocnice, jsou jednoduché a svěží.
Přímo v kavárně vás obslouží zaměstnanci z řad rodičů a dalších příbuzných těžce nemocných a dlouhodobě hospitalizovaných pacientů. Jsou to lidé, kteří se rozhodli intenzivně pečovat o své hospitalizované dítě, a to i za cenu ztráty zaměstnání. Právě v Naší kavárně dostali příležitost, jak nezůstat úplně bez prostředků.
Recepty pro nás připravili manažer Naší kavárny Oldřich Široký a ředitelka spolu Lékořice Miroslava Flemrová.
Pórkový krém
Ingredience:
0,5 kg brambor
1-2 pórky (podle velikosti)
1 smetana (může být sladká i kysaná)
15 dkg tvrdého sýra (může být eidam, ale i jiné „chuťově výraznější“ sýry jsou dobré, pak může být sýru méně)
sůl
Postup:
1. Brambory a pórek očistěte, nakrájejte a zalijte vodou, aby byly všechny kousky ponořené. Osolte a uvařte doměkka.
2. Rozmixujte (nejlépe ponorným mixérem) na krém.
3. Krém nařeďte smetanou a ochuťte sýrem.
4. Podávejte s rozpečenou bagetou, můžete přizdobit i něčím zeleným.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka