Raw müsli s pohankou

Další z raw receptů od propagátorky živé stravy Zdenky Malotové si můžete připravit jako chutnou snídani. Raw strava je taková, která neprošla tepelnou úpravou nad 45°C, neobsahuje žádné konzervanty a umělé přísady a nabíjí vás energií.

Suroviny:

šálek naklíčené pohanky (použijte loupanou pohanku - kroupu)
ořechy, semínka
nesířené rozinky
k případnému doslazení med, stévii nebo agáve sirup

Postup:

1. Pohanku namočte přes noc, ráno vodu slijte a následující 2-3 dny ráno a večer důkladně propláchněte a nechte v pokojové teplotě klíčit.

2. Přes noc namočte slunečnicová semínka, vlašské ořechy (lze i bez máčení), ráno slíjte vodu a propláchněte.

3. Namočit přes noc rozinky.

4. Vše smíchejte a dochuťte podle své představy o chutném müsli, např. medem, agáve sirupem, skořicí, kokosem, dalším sušeným ovocem nebo oříšky.