Salát s kozím sýrem
Italská kuchyně u Čechů vyhrává na celé čáře. Její jídla obsahují velké množství ryb, mořských plodů, zeleniny a čerstvých bylinek. Nejsou ani příliš pikantní - neobsahují ostré druhy koření kromě česneku, kterým Italové opravdu nešetří. I doma si můžete vyzkoušet, jak se vaří v Itálii. Další recept z italské kuchyně připravil Tomáš Chalupský z pražské Pizzerie Veranda.
Suroviny:
200 g červené papriky
200 g okurky
100 g cherry rajčat
100g baby špenátu
100g polníčku
½ ledového salátu
½ dubového salátu
1 salát radicchio
1 čekanka
200 g kozího sýra
bageta, extra panenský olivový olej, česnek
Na dresink:
majonéza
hořčice
parmazán
vinný ocet
mořská sůl
drcený pepř
Postup:
1. Omytou zeleninu pokrájejte a rozprostřete na talíř. Zalijte připraveným dresinkem.
2. Kozí sýr nakrájejte na kostičky a dejte na míchaný salát.
3. Bagetu opečte a potřete trochou olivového oleje s česnekem. Nakrájejte na kostky a rozvrstvěte na talíř.
4. Ozdobte rukolou a podávejte.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka