Špagety s lanýži
Češi mají rádi italskou kuchyni, podle průzkumů u nás patří pizza vedle svíčkové k nejoblíbenějším jídlům. Denně se v České republice prý sní 85 tisíc pizz. Také další recept Tomáše Chalupy z pražské Pizzerie Veranda je inspirovaný Itálií.
Suroviny:
280 g vepřové panenky
800 g čerstvých špaget, nebo 500g sušených
lanýže – podle možností pasta, případně čerstvé
1 menší cibule
olivový olej
3 dcl 30% smetany
160 g hříbků
mořská sůl, drcený pepř
parmazán
rukola
lanýžový olivový olej
Postup:
1. Vepřovou panenku nakrájejte na kostičky a opečte na olivovém oleji.
2. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, hříbky a smetanu. Když se smetana zredukuje, přidejte lanýžovou pastu, sůl, trochu drceného pepře.
3. Smíchejte s uvařenými těstovinami.
4. Na talíři ozdobte parmazánem, rukolou a pokapejte lanýžovým olejem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka