Šťavnatá vepřová krkovice s dušeným špenátem a vařenými bramborami
Špenát je populární listová zelenina, která se používá téměř ve všech světových kuchyních. Ale ne každý ho má rád. Zkuste mu dát druhou šanci. Štěpánka Duchková a šéfkuchař Knorr Robert Bezděk pro vás mají recept, ve kterém se kombinuje špenát se šťavnatou krkovicí.
Ingredience:
300 g vepřové krkovice
1 kalíšek šťávy na tmavá masa
220 g špenátu
cibule
česnek
sůl
olej
4 středně velké brambory
pažitka na brambory
Postup:
1. Na rozehřáté pánvi orestujte na kostičky nakrájený česnek a cibuli, přidejte špenát, ochuťte solí a pepřem a krátce orestujte a odstavte.
2. Na pánvi zprudka opečte plátky masa. Maso vyjměte a do zbylého výpeku přilijte 250 ml vody.
3. Do horké nikoli vroucí vody přidejte postupně obsah kalíšku šťávy na tmavá masa a pomocí metličky vše rozmíchejte. Nechte 2 minuty povařit.
4. Vložte plátky krkovice a nechte maso odpočinout a natáhnout chuť masové šťávy. Můžete servírovat s vařeným, případně opékaným bramborem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka