Tataráček z lososa

Italská kuchyně u Čechů vyhrává na celé čáře. Jídla obsahují velké množství ryb, mořských plodů, zeleniny a čerstvých bylinek. Jak se vaří v Itálii, si můžete jednoduše vyzkoušet i doma. Tento týden pro vás připravil recepty Tomáš Chalupský z pražské Pizzerie Veranda.

Suroviny:

320 g masa z čerstvého lososa
50 g černých oliv bez pecky
1 červená cibule
extra panenský olivový olej
mořská sůl
barevný drcený pepř
1 polévková lžíce čerstvého pesta
rukola na ozdobu
bruskety - bagety

Postup:

1. Očištěné maso z lososa pokrájejte a rozsekejte větším ostrým nožem. Vmíchejte ostatní ingredience.

2. Olivy můžete pokrájet, nebo nechat celé.

3. Ozdobte rukolou a podávejte se světlou bagetou.

4. Servírujte vlažné, nebo krátce vychlaďte.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.