Tataráček z lososa
Italská kuchyně u Čechů vyhrává na celé čáře. Jídla obsahují velké množství ryb, mořských plodů, zeleniny a čerstvých bylinek. Jak se vaří v Itálii, si můžete jednoduše vyzkoušet i doma. Tento týden pro vás připravil recepty Tomáš Chalupský z pražské Pizzerie Veranda.
Suroviny:
320 g masa z čerstvého lososa
50 g černých oliv bez pecky
1 červená cibule
extra panenský olivový olej
mořská sůl
barevný drcený pepř
1 polévková lžíce čerstvého pesta
rukola na ozdobu
bruskety - bagety
Postup:
1. Očištěné maso z lososa pokrájejte a rozsekejte větším ostrým nožem. Vmíchejte ostatní ingredience.
2. Olivy můžete pokrájet, nebo nechat celé.
3. Ozdobte rukolou a podávejte se světlou bagetou.
4. Servírujte vlažné, nebo krátce vychlaďte.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.