Valašská kyselica
Recepty pro tento týden jsou inspirované Valašskem a připravuje je pro vás šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík. Dnes si uvaříme valašskou kyselicu, polévku, která se často vaří při příležitosti zabíjačky.
Suroviny:
400 g uzené křížové kosti
celý pepř, nové koření, 1 bobkový list, majoránka, sůl
česnek
1 cibule
olej nebo sádlo
300g kysaného zelí
250ml smetany
50g hladké mouky
Postup:
1. Uzenou kost zalijte vodou, přidejte koření a povařte, až bude maso odpadat od kosti.
2. Přeceďte kost a koření, přidejte překrájené zelí.
3. Rozmixujte smetanu a hladkou mouku a 10 minut povařte.
4. Mezitím oberte maso od kosti a nakrájejte nadrobno, opečte nakrájenou cibuli a maso, přidejte do kyselice a 10 minut provařte.
5. Nakonec dochuťte solí, pepřem, majoránkou a česnekem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka